INSPIRACIJSKA PREDAVANJA

Mladi smo glede svojega življenja pogosto v temi. Begamo sem ter tja in v vsem direndaju, ki ga imamo okrog sebe, lahko čez čas pričnemo namesto svojega notranjega glasu, poslušati glas drugih. Namesto, da bi se ozirali na to kaj bi radi postali mi, sploh ne vemo kaj bi to bilo ali pa nas je tega, kar si v resnici želimo, preveč strah in smo to raje pustili ob strani.

Zaradi raznovrstnih omejitev, ki jih lahko imamo v sebi, si tako večkrat sploh ne damo, niti ne zmoremo dati priložnosti, da bi ugotovili kaj bi radi v življenju naredili in to tudi izživeli.

Ko pogledam nazaj na moje življenje, ki sem ga doživela kot osnovnošolsko dekle in potem kot najstnica, ugotavljam, da sem bila na trenutke popolnoma izgubljena. Okrog mene  je bilo sicer veliko takšnih in drugačnih ljudi, ki so mi nekateri bolj, drugi manj, podali kakšen koristen nasvet, vendar jedra izziva še vedno nisem rešila. Nisem točno vedela kaj si želim, čutila pa sem česar si ne in ravno tega odrasli ljudje okrog mene večkrat sploh niso razumeli, saj so imeli za življenje izdelana »pravila« po katerih bi se morali ravnati bolj ali manj vsi.

Isto se je dogajalo v šoli. Profesorji so podajali različno snov na zelo suhoparen način in večkrat se je zgodilo, da sem zaradi pomanjkanja zanimanja pri učnih urah skoraj spala. Starši so me skušali razumeti, vendar so bili vzgojeni v prepričanjih, ki so stremela k temu, da je za srečo dovolj, da se izobraziš, si dobiš »varno« službo, partnerja in v nekakšnem vrstnem redu naprej. Okolica in drugi sistemi, so večinoma vztrajali pri svojih pravilih, ki naj bi neizpodbitno držala za vse, jaz pa jih nisem zmogla sprejeti. Kako le, kljub temu, da je bilo okrog mene polno ljudi sicer z dobronamernimi nasveti, vendar pa skoraj nihče od njih niti na prvi pogled ni deloval resnično srečen?! Kje smo se potemtakem »zgrešili« v komunikaciji? Meni se je vse to zdelo brez nekakšnega smisla, ljudem, ki so vztrajali pri svojih pravilih za »srečno« življenje, pa sem se zdela čudna jaz in meni podobni.

Verjamem in vidim, da se to dogaja še marsikomu drugemu in temu so namenjena inspiracijska predavanja z različnimi tematikami glede mladostnikov in izzivov s katerimi se soočajo, zato s septembrom 2019 tudi pričenjam z različnimi predavanji na osnovnih šolah po Sloveniji.

Inspiracijska predavanja so namenjena vsem, ki želijo:

 

  • poiskati odgovore na vsa vprašanja, ki se tičejo tako vsakodnevnih dogodivščin kot tudi iskanja globljega smisla
  • ugotoviti zakaj se jim v življenju pojavljajo določeni izzivi za katere se zdi, da jim niso kos
  • povezovanje s podobno mislečimi ljudmi
  • deliti svoje poglede, mnenja in izkušnje v življenju
  • raziskovati onkraj že uteženih in sprejetih “pravil”
  • povezovanje in spoznavanje ljudi, ki se ne “najdejo” v obstoječi realnosti, ker so tukaj zato, da zgradijo novo
  • zopet najti svojo pristnost in to kar zares so

 

Predvsem pa so namenjena za inspiracijo čim več ljudem, predvsem mladim, da najdejo sebe in svoje bistvo. 🙂

KOLEDAR DOGODKOV