SVETOVALNICA ZA MLADOSTNIKE

Individualna svetovanja so namenjena mladim, ki si želijo usmeritve in razjasnitve svojih dilem v življenju.

Tekom svojega odraščanja sem se soočala z različnimi izzivi in preizkušnjami za katere pogosto nisem vedela na koga pravzaprav naj se obrnem. Razne šolske svetovalne službe mi niso znale dati odgovorov na vsa vprašanja, ki sem jih imela, pogosto sem bila namreč povsem izgubljena v šolskem in tudi drugih sistemih, ki so me s svojimi pravili in togo strukturo spravljali ob pamet.

»Nihče me ne razume,« je bil stavek, ki sem ga pogosto ponavljala, saj je takrat temu pogosto tudi zares bilo tako.

V šoli sem se naučila določenih stvari, ki mi v življenju večinoma niso dale odgovorov na tista globlja vprašanja, ki so se mi porajala, kot so na primer: »Kdo sploh sem in kaj si želim? Kateri so moji talenti? Kam se želim vpisati / kaj študirati in zaradi česa bi to študirala? Kako naj (p)ostanem zvesta sebi, če je okrog mene toliko vplivov medijev, vrstnikov in lepotnih idealov? Kaj si sploh želim od življenja? Nikamor ne »spadam« – zakaj se počutim tako čudno? In še mnoga druga.

Svetovanje je namenjeno predvsem, če se soočate s spodaj naštetim:

  • Imaš izzive v šoli in ne veš kako jih preseči?
  • Imaš dileme pri vpisu v srednjo šolo / na fakulteto oziroma sploh ne veš kam se vpisati?
  • Si s svojimi starši na povsem različnih bregovih in izgleda kot, da bi bili iz različnih planetov?
  • Ne veš kaj bi s svojimi odnosi?
  • Nimaš pojma kakšni so tvoji darovi, posebnosti in talenti?
  • Se soočaš s slabo samopodobo?
  • Ne veš kaj v življenju si sploh želiš?

Potem prisrčno vabljen/a na individualno svetovanje, ki ni »navadno« svetovanje, temveč 60 minutni klepet kjer s pomočjo kart ali brez ter mojih izkušenj in intuicije ter pomoči vodstva vodnikov pogledava vse izzive, ki ti ne dajo miru.

Tekom sproščenega pogovora prideva do razjasnitve zakaj si se znašel / znašla v situaciji v kateri si in kaj je tisto kar je potrebno narediti, da se »izkoplješ« ven.

Če iščemo rešitve, najdemo rešitve. Vsaka stvar, dogodek ali odnos, ki jo doživljaš, je tam z nekim namenom. Ko si pripravljen – a videti širšo sliko, opaziš tudi rešitev, ki ti da moč, da korak za korakom razrešiš to kar ti predstavlja izziv.

Na koncu pogovora ti podam tudi konkretna orodja s katerimi si pomagaš na svoji poti tudi čisto praktično in preprosto v vsakdanjem življenju.

Opozorilo: različne oblike svetovanja in izobraževanja, ki jih ponujamo v okviru projekta Indigo dreamer, ne spadajo pod uradne oblike zdavljenja ali pod uradno priznane izobraževalne programe. S projektom želimo pomagati izboljšati kvaliteto bivanja posameznikov v svetu, toda ne prevzemamo odgovnosti za vaše življenje, pripravljeni pa smo vam pokazati pot in možnosti, toda pot prehodite sami. V primeru, da so naša svetovanja in izobraževanja v vas porajajo dvome (zaradi različnih drugih izobraževanj, zdravljenj z uradno priznanimi terapevti in podobno), se najprej posvetujte z njimi. Z udeležbo se strinjate z zgoraj navedenimi pogoji ter tudi v celoti prevzemate odgovornost.

 

 

 

 

Za vsa vprašanja in zanimanja izpolnite obrazec na desni strani. 🙂

9 + 6 =