Access bars® je ustanovil Gary Douglas, več kot dvajset let nazaj, s tem ko se je spraševal o tem kako bi lahko bilo njegovo življenje več kot pa to kar je tedaj živel.

Access bars®je skupek orodij zasnovan tako, da briše naše omejitve na različnih področjih kot so: odnosi, zdravje, denar, spolnost, naše telo in še mnoga druga.

Sam tretma Access bars® traja približno 60 minut. Postopek se dogaja na povsem lahkoten kot masaža, s pritiskom na 32 ključnih akupresurnih točk na telesu. V njem ste deležni celotnega postopka aktivacije barsov, kar se lahko zdi kot nežna masaža, osvobajanje omejitev, lahkoten občutek ali pa kaj drugega, kar je odvisno od vsakega posameznega udeleženca. Kolikor si dovolite sprejeti, toliko lahko tudi sprejmete.

Access bars® pa je zelo uporaben tudi kot skupek orodij, ki nam omogočajo več izbire in večje zavedanje kaj smo kot mogočna bitja vse zmožni ustvariti. Z vsakodnevnimi vprašanji kot so: kaj je še mogoče in kako je lahko še boljše kot to? Si lahko vsakodnevno pomagamo premostiti marsikatero oviro, ki bi nas sicer na ovirala na naši poti.