V odnosih je kar nekaj znakov, ki povedo, da moškega ne zanimaš. Pravzaprav jih mnoge ženske že kar hitro opazijo, morda si le priznajo ne tako hitro. Kakorkoli že, v odnosih je dobro že kar najhitreje vedeti pri čem smo, toda mnogi ljudje niso povsem iskreni že na prvo žogo, da bi nam dali kar že takoj neposredno vedeti kako in kaj. Večkrat pa je mogoče tudi obratno. V tokratni kolumni se bom osredotočila na ženske, saj bom pisala o znakih, ki povedo, da moškega ne zanimaš. Pri moških je v resnici vse precej preprosto, saj če ga zanimaš, je to očitno in ti na tak ali drugačen način to tudi pokaže, razen v primeru, da so prisotni tudi drugi dejavniki kot so sramežljivost in podobno. Toda včasih se ženske vendarle sprašujemo in si belimo glave o tem ali moškega zanimamo ali ne. Kateri so torej znaki, ki povedo, da moškega ne zanimaš?

Kot prvo, če moškega ne zanimaš, ni zainterisiran. Ne zanima ga kdo si, kaj te zanima, kaj si želiš, pravzaprav se izmika temu, da bi se »pobliže« spoznala. Od njega ni pravega interesa in ni prave energije, ki bi ti dala vedeti, da se zanima zate in predvsem akcije, ki bi njegove namere tudi potrdile.

V primeru, da moškega ne zanimaš, je v odnosu  s teboj je »mlačen«.  Je brez prave strasti, ne daje ti komplimentov, ne občuduje te, ne flirta s teboj. Ko ima moški interes, se to hitro opazi na njegovi govoriti telesa, v interakciji s teboj. Dejansko so prisotne iskrice, ki nedoumno nakazujejo na interes, prisotna je tudi telesna oziroma spolna privlačnost.

Če moškega ne zanimaš, se redko ali pa nikoli ne spomni nate. Velika verjetnost je, da te pokliče oziroma ti piše zgolj redko, oziroma takrat, ko nima nikogar drugega. Ti si tista, ki daje pobude in predloge za pisanje, klice, srečanja.  To je znak, da si le ena izmed opcij. Mogoče tudi rezerva. Toda zakaj se morda sploh potem še odziva, se morda sedaj sprašuješ? Nekateri moški imajo več opcij in izbir, ker jim to na tak ali drugačen način ustreza in je to morda za marsikaterega tudi boljše kot nič. Za moškega, ki ga zanimaš, boš prioriteta, ne ena »izmed drugih«.

Moški, ki ga ne zanimaš, si ne vzame si časa zate. Vse drugo je bolj pomembno kot pa to. Če je moški zainterisiran, se bo potrudil, da se čim več vidita, že od začetka, ko se pričneta spoznavati. Dal bo pobudo, da se vidita in spoznata ter zbližata in potrudil se bo, da se bo to zgodilo. Ne bo mu odveč in ne bo ga potrebno zato »prositi«.

Če moškega ne zanimaš, ni pripravljen »vlagati« odnos. Nima želje in interesa, da bi vlagal  v odnos, kar pomeni, da si v glavnem ti tista, ki daješ pobude, se trudiš in dejansko držiš odnos pokonci. Če ga spustiš, boš opazila, da je bil to enostranski odnos, v katerem si bila zgolj ti tista, ki je želela dvojino. Če zgolj en daje svojo energijo in vložek v to, da se odnos razvije, se prej kot slej izčrpa in naveliča, ker energija ne kroži v obe smeri.

Verjamem, da je veliko žensk, ki tovrstne znake hitro opazi in se ne dolgo ukvarjajo z moškim, ki ga ne ne zanimajo zares. Toda predvsem v odnosih se izkaže, da ženske oziroma na splošno ljudje, ki imajo boljšo samopodobo in samozavest, hitreje prepoznajo določene znake in tudi morebitna toksična ravnanja ter ne izberejo takšnih ljudi v svoje življenje. Mnogo pa je tudi takšnih, ki se v odnose, ki niso pravi za njih, tudi zapletejo in ne vidijo, da to ni pravi človek zanje. »Pravi« je namreč tisti, ki je pripravljen »dati« sebe in svojo energijo v odnos. V odnosih se največ naučimo predvsem o sebi in tudi o drugih. Življenje je prekratko, da bi zapravljali čas in energijo za tiste, ki za nas nimajo zanimanja in je boljše, da napravimo prostor za tiste, pri katerih pa zanimanje več kot očitno je obojestransko.