Ljudje smo včasih prikupno naivni v obnašanju, da »moramo« reševati druge, ker mi menda bolje vemo kaj naj bi bilo dobro za njih.

Opažam, da je še v večji meri kot moškim, ženskam sorodno to, da misijo, da morajo rešiti nekoga … sploh svoje partnerje. Kot, da je partner nekakšen projekt, ki ga bodo izboljševale in dopolnjevale iz dneva v dan, dokler ne bo postal top projekt njihovega življenja.

indigodreamer148

Ko misliš, da moraš nekoga rešiti, pravzaprav osebo daješ v zelo neugoden položaj, se ti kao smili in ne vem kaj še vse in celo misliš, da nima moči, da bi se rešila iz položaja v katerem se je znašla. Toda kako zaboga to veš?! Morda pa ima v sebi veliko več moči in zmožnosti, da razreši nastali položaj kot pa si si kdajkoli lahko predstavljal-a.

Jaz do različnih oseb v svojem življenju ali pa tistih, ki jih srečam »bežno« in se me njihove zgodbe kakorkoli dotaknejo, čutim sočutje ne pa da se mi smilijo. Sočutje čutim do njihove izbire izkustva, ki si ga izbirajo. Toda prav vsi imajo v sebi vse potrebno vedenje, da lahko naredijo tudi drugače. Nikomur jih na ta račun ni potrebno reševati. Prav nikomur.

indigodreamer349

Niti meni, ki sem v življenju vrsto let preživela v prepričanju, da rabim reševati druge ljudi … ampak se je vedno znova pokazalo, da sem v vnemi, ko sem tako zelo vztrajno reševala druge in se razdajala na vse konce in kraje, pozabila »rešiti« sebe.

Tanka meja je tudi med tem ali želiš zares pomagati, ko je to zares potrebno ali pa reševati bog si ga vedi koga in kaj (če je to pravzaprav sploh potrebno?!). Tanka meja je tudi med tem ali pomagaš zares iskreno in zato ker tako čutiš iz želje pomagati ali pa pomagaš oziroma rešuješ, ker s tem v resnici bežiš od svojih izzivov v življenju.

indigodreamer210

Že dolgo časa sem iskrena sama s seboj, da ko mislim, da moram nekoga drugega »rešiti«, sem verjetno veliko bolj kot on-a, jaz potrebna neke rešitve!

Ko zopet dobim tendenco po reševanju nekoga, vem da sem jaz v prvi vrsti tista, ki potrebuje neko rešitev, saj drugače ne bi tako stremela k vlogi super woman, ki želi rešiti in razsvetliti svet. Ker ne moreš razsvetliti sveta in ga rešiti … če pa že je to na nekakšen način tudi mogoče, pa najprej razsvetli in »reši« sebe.