Po svetu se pojavlja veliko različnih in med seboj kontradiktornih informacij. Veliko ljudi je precej zmedenih glede tega, zato sem se odločila, da v tem zapisu namenim nekaj besed glede informacij v sodobnem svetu.

Večina glavnih medijev po svetu in pri nas je v lasti velikih korporacij. Dobimo informacije za katere je zaželeno, da pridejo v javnost, medtem, ko so mnoge druge skrbno zamolčane. Večina glavnih medijev daje v javnost točno to kar želi dati in to še zdaleč niso vedno informacije, ki bi bile resnične, saj so pogostokrat zelo zavajajoče. Najpogosteje zato, da se javnost zamoti pred očitnimi problemi in izzivi družbe ter prikriva pomembne podatke – resnico. Marsikaj se po svetu dogaja in marsikaj je skrito javnim očem, veliko medijev lansira tako imenovane »lažne novice«. Pobrskajte malce po spletu in raziščite operation mockingbird in paperclip, pa vam bo glede medijskih vsebin marsikaj veliko bolj jasno.

Idoli niso bogovi.

Potem pa so tukaj še idoli. Imamo takšne in drugačne idole, glasbenike, filmske igralce in druge zvezdnike, ki masovno vplivajo tako na mlade kot tudi na starejše. Ni potrebno biti razgledan do neba, da uvidiš, da je večina zadev, ki se zadnja leta predstavljajo v videospotih nimajo nekih globljih vsebin. Promovira se vulgarnost, pretirana golota, fenomen »sex kittens« in podobno. Ženske so postale spolne igračke, ki so dodelane do popolnosti in kot na razpolago vsem »ljubiteljem glasbe«, besedila so komaj omembe vredna. Mnogi filmi prikazujejo izjemno nasilne vsebine.

Ima to veliko opraviti z družbenimi vzorci in obnašanjem ljudi, saj ravno preko filmov, videospotov in podobnih vsebin dobivamo ogromno subliminalnih sporočil? Seveda, saj na tak način večkrat posnemamo način obnašanja, druženja, takšnega in drugačnega, ki je prikazano na spletu in televiziji. Za marsikoga so zvezdniki kot bogovi. Podobno je z ostalimi novodobnimi influencerji. Lahko seštejemo ena plus ena in vidimo kakšen vpliv imajo posamezniki, ki se jih smatra kot idole in ostala sredstva obveščanja, ki se jih tretira kot »glavna«.

Informacije so lahko največji pomočnik ali pa največje zavajanje.

Pomembno je, da ljudje ne gledamo zgolj tv poročil in podobnih vsebin kjerkoli so podane. Da prenehamo čislati idole, razne zvezdnike in javne osebe v nebo. Nihče ni več kot mi. Nikogar ni dobro dajati na piedestal. Sprašujmo se, raziskujmo, ozaveščajmo iz različnih virov. Pretehtajmo informacije in prečutimo tisto kar je za nas resnično in kaj ne. Ustvarimo si svoje mnenje. Tisto kar je »masovno« sprejemljivo za številne ljudi, ni nujno v redu, samo zato, ker je tako. Poslušajmo svoj notranji glas. Prenehajmo slediti množici, ker je množica v današnjih časih izgubljena v poplavi neresničnih informacij in z dnevno »opranimi možgani« od televizije in tudi drugih elektronskih virov. Če želimo resnico, se je potrebno potopiti vase. Prava resnica je namreč v vsakemu izmed nas.