Ženskar je pogosto poimenovanje za moškega, ki leta s cveta na cvet in ima veliko žensk. Letanje s cveta na cvet na ljubezenskem področju pa absolutno ni zgolj domena moških, toda ker sem sama ženskega spola, se bom v tej kolumni osredotočila v tej smeri in nanizala nekaj znakov, s katerimi lahko čim prej prepoznamo ženskarja.

Kateri so očitni znaki, da je ženskar tisti s katerim imaš opravka?

Ženskar se ne more se upreti drugim ženskam. Naj si bo to tako, da ti pokaže ali pa ne povsem, se ženskar »ne more« upreti drugim ženskam. Morda so to prijateljice, mimoidoče ženske, sodelavke, naključne ženske, ki jih spozna le bežno ali pa kako drugače, to nima veze. Vedno je na preži in lovu in ne spusti možnosti in priložnosti, da bi našel kakšno novo »trofejo«.

Za ženskarja nikoli nisi »ena in edina«. Lahko ti sicer tako govori, toda ženskar te nikoli ne zares izbere in ima v življenju kot prioriteto. V rokavu ima vedno še kakšno drugo, zato tudi hitro začutiš, da nekaj ni v redu. Ženske lahko opazuje in osvaja tudi vpričo tebe ali pa je bolj diskreten in to opravlja na skrivaj, toda v vsakem primeru se pri ženskarju že hitro vidi, da odlično zna z ženskami tako v pogovoru kot tudi v obnašanju.  

Ženskar pove veliko, udejanji pa bore malo. Mnogo kateri ženskar veliko govori in obljublja ter piha na dušo, toda pogosto ostane zgolj in le pri lepih besedah. Dejanj je bolj malo. Saj so, toda veliko več kot dejanj, je lepih besed.

Ženskar je navadno velik šarmer, ki izkorišča svoj šarm. Nič ni narobe s karizmo in šarmom, toda ženskarji pogosto ravno te adute izkoriščajo za lovljenje »svojega plena« in zna se zgoditi tudi to, da so v svojem lovu popolnoma brez predsodkov in omejitev. Pogosto se tudi požvižgajo na čustva ljudi, ki so vpleteni v njihove igrice, važno jim je le, da oni dobijo tisto kar si želijo.

Da je ženskar, nakazuje tudi veliko (pre)sladkih besed in obljub. Lepe besede in vešča komunikacija so odlika, toda, ko nekdo pretirava z njimi in je sladek kot med, pa je to svojevrsten razlog za preplah, saj se mnogokateri ženskar skriva za lepimi besedami in obljubami, ki jih povprek deli marsikateri ženski, ki jo kuje v nebo in ji obljublja gradove v oblakih. Če se pošalim: ženskar zna z besedami rožice saditi. 🙂

Čas, ki ga nameni ženskar eni ženski, je omejen. Ker ima veliko opravka z več ženskami, morda celo hkrati, ima seveda tudi manj časa, ki bi ga namenil zgolj eni ženski. Pogostokrat ima zato omejen čas in se vmes pogosto tudi ne javi ali izgine kot kafra ter se čez čas zopet pojavi. Na tak način seveda trati tvoj čas in vmes, ko lahko ti že delaš načrte za poroko, on živi dvojno življenje.

Ženskar želi žensko hitro spraviti v posteljo. Ni mu do neumornih zmenkov, srečanj in romantičnih večerij preden, da bo dobil »glavno nagrado«. Ženskarju je v interesu, da »glavno nagrado« dobi čimprej. Po tem, ga morda dotična ženska sploh ne zanima več ali pa ga zanima izključno za seks.

Za na konec naj omenim še to, da ženskar v splošnem pomenu ni vedno po enem in istem kopitu. Nekateri ženskarji so veliko bolj odkriti kot drugi. Na grobo bi jih lahko razdelili v kategoriji odkritih in prikritih ženskarjev. Pri prvem tipu ženskarjev, torej »odkritem«, lahko že kar hitro vidimo pri čem smo, saj niti ne skrivajo, da imajo velik spolni apetit in da ga ne mislijo deliti zgolj z eno žensko. Hitro se izdajo in ne tratijo predolgo časa pri eni in isti. Prav tako se navadno ne znajo tako prefinjeno besedno izražati in nimajo toliko gentlemanskih potez. Takšne lahko prej preberemo in se jim posledično tudi prej izognemo. Medtem, ko drugi, recimo jim »prikriti« tipi ženskarjev, znajo veliko bolj besedno izraziti svojo naklonjenost okrog žensk, ji dvoriti in pihati na dušo, pa četudi imajo v rezervi še kar nekaj drugih. Ko so skupaj z žensko, ji kljub temu dajo vedeti, da je ena in edina, čeravno temu ni tako. Saj je ena in edina … toda le tisti čas, ko sta z ženskarjem skupaj. 🙂