Kaj ženska potrebuje od moškega je načeloma odvisno od vsake posameznice posebej. Nekateri moški bi morda rekli, da ženska potrebuje denar in materialne stvari, toda osebno mislim, da to ni tisto, kar bi osrečilo žensko na dolgi rok ali pa vsaj to še zdaleč ni vse. Seveda pa je to odvisno od vsake posameznice posebej, saj smo ženske v marsikaterem moškem pogledu kar »zahtevna« bitja. V tem zapisu se bom  torej osredotočila bolj na lastnosti moških, ki so priljubljene pri ženski populaciji.

Ženska od moškega potrebuje občutek pripadnosti in predanosti.

V odnosu z moškim začuti ženska težnjo po »predati« se in prepustiti moškemu, da »vodi« igro. To ni mišljeno v kontekstu, da se mu podredi, temveč, da se počuti z moškim toliko varno, da se lahko povsem prepusti in zaupa, da moški pelje »njuno barčico« v pravo smer. Pri tem seveda sodeluje, toda ni pa ženska konstantno v kontroliranju in organiziranju vsake podrobnosti.

Ženska potrebuje tudi zaupanje in spoštovanje.

Zelo pomembno je, da ženska od moškega dobi zaupanje in spoštovanje. Več je zaupanja, več je tudi spoštovanja v odnosu. Zaupanje pa se ne dobi zgolj z besedami, temveč predvsem z dejanji. V odnosih se zaupanje gradi nekaj časa, da je trdnejše, toda lahko pa se tudi hitro poruši, v kolikor pride do kakšnega varanja in nespoštovanja določenih obljub ter podobno. S spoštovanjem je podobno. Večje kot je spoštovanje, bolj je ženska pripravljena odpreti svoje srce.

Ženska od moškega potrebuje nežnost in ljubezen.

Ženske smo v splošnem pogledu nežnejši spol, ki potrebuje tudi nežno besedo, objem, dotik, poljub in seveda ljubezen, ki je na različne način izkazana z moške strani. Lahko se izkazuje v besedah, dejanjih, naklonjenem času, telesnemu stiku in podobnem. Seveda imajo tudi moški nežno plat, toda vseeno je nežnost v domeni žensk drugače izražena kot pri moških, kar je dobro upoštevati.

Ženska potrebuje občutek varnosti.

Zakaj je temu tako? To je pravzaprav že biološko zasidrano v ženskah in v tem smo drugačne kot moški. Ženske veliko bolj pogosto in drugače kot moški, začutimo strah. Bodisi je to strah vezan na vsakdanje stvari ali pa kaj drugega, bolj kompleksnega. Moški je tisti, ki naj bi dal ženski občutek, da je ob njem varna in da bo v različnih kontekstih »poskrbel« za svojo žensko.

Ženska od moškega želi tudi zanesljivost.

Dobro je, da se moški drži tega kar obljubi in da so dejanja skladna z njegovimi besedami. Verjetno se je že vsakdo izmed nas kdaj znašel v takšnem in drugačnem odnosu s kakšnim človekom, ki ni bil zanesljiv in se ni držal nobenega dogovora ali česarkoli drugega in to definitivno ni prijetno. Nihče ne pričakuje od nekoga popolne zanesljivosti 24 ur na dan, toda tudi ženske imamo zelo rade, da je nekdo mož besede in da se nanj lahko zanesemo, ker bo naredil to kar je obljubil ali pa se bo v tej smeri vsaj potrudil.

Moški naj bo moški, da je ženska zares lahko ženska.

Bolj kot je moški postavljen v svoji energiji in je »pravi moški«, bolj je tudi ženska lahko »prava ženska«. Seveda velja tudi obratno. V današnjih časih in v naših predelih sveta, so meje med pravimi lastnostmi moške in ženske energije, že precej zabrisane. Velikokrat se ujamemo v nasprotnih vlogah, kar pa ne deluje ravno privlačno, saj je že po naravi ženska drugačna kot moški, prav tako v takih primerih prihaja tudi do največ nesoglasij med moškimi in ženskami. Toda kolikor smo si po eni strani različni, smo si po drugi strani tudi podobni. Skupaj eden z drugim, pa lahko ustvarjamo popoln team.