Varanje je boleča tematika, ki pa pri marsikaterem odnosu ni redko. Varanje se dogaja tako pri moških kot pri ženskah. Do varanja večkrat prihaja zaradi različnih težav v odnosu, ki niso bile sproti razrešene in potreb, ki na nek način niso bile zadovoljene. Kateri so očitni znaki, da vas vaš partner vara?

V odnosu se je ohladil

Eden izmed znakov, da vas partner vara, je ta, da se je kar naenkrat spremenil v odnosu. Morda je bolj hladen, vam namenja manj dotikov, poljubov in bližine. Hladnost se lahko pokaže tudi kot odsotnost. Tudi, ko sta skupaj, se zdi kot, da ima vedno v mislih nekoga oziroma nekaj drugega. Prav tako lahko imate precej manj spolnih odnosov kot prej, ni pa temu vedno tako.

Nenehno preverja svoj telefon

Tudi nenehno preverjanje telefona in pisanje sporočil, je eden izmed znakov, da se nekaj dogaja. Ob kakšnih morebitnih klicih gre morda tudi v drugo sobo in se pogovarja od tam, četudi prej to ni bila njegova navada. Velika verjetno je tudi ta, da nikamor ne gre brez telefona, saj se boji, da bi brskali po njem in našli kaj, česar si ne želi izdati.

Drugače se obnaša, spremenil je svoj videz

Da partner nekaj skriva, nakazuje tudi njegovo drugačno obnašanje. Obnaša se namreč drugače kot prej, ima morda drugačne hobije, bolj skrbi za svoj videz in se bolj posveča negi sebe kot se je prej. Morda hodi tudi v fitnes, pa prej ni in na splošno da več na svoj videz, toda ne zaradi tega, da bi bolj ugajal vam.

Niste vključeni v njegov prosti čas

Če partner kar naenkrat več dela, svoj prosti čas pa preživlja s svojimi prijatelji na kakšni športni aktivnosti, je to znak, da se dogajajo spremembe, ki niso pozitivne. Sploh, če sta prej preživela več časa skupaj, kar naenkrat pa nima več časa za vas. Vedno najde vrsto izgovorov zakaj je tako zaposlen, toda vedeti je potrebno, da je vse v življenju stvar prioritet. Če bi želel, bi si vzel čas za vas.

Skrbno prikrivanje znakov tretje osebe

Ob znakih varanja, je potrebno nameniti pozornost tudi temu, da nekdo, ki vara, skrbno prikriva morebitne znake, da ima avanturo še z nekom drugim. To se tiče na primer različnih sledov, kot so sledovi šminke, parfuma in podobnega kar bi lahko hitro razkrilo, da je v igri še tretja oseba.

V odnosu ste kar naenkrat postali samoumevni

Če je bil vaš odnos s partnerjem prej ljubeč in se je obnašal do vas lepo, kar naenkrat pa ste postali samoumevni in je partnerju tako rekoč do vas praktično vseeno, je tudi to lahko precej očiten znak, da vas partner vara.

Vaša intuicija vam pravi, da nekaj ni v redu

Zgoraj opisani so očitni znaki, da v razmerju nekaj škripa in da je prisotno tudi varanje. Seveda pa vsako varanje ni tako očitno in je precej bolj skrito in prikrito. Toda vaša intuicija je vedno nekaj korakov spredaj in če v sebi čutite, da se v odnosu nekaj dogaja, zaupajte svojim notranjim občutkom. Če so utemeljeni, pa boste verjetno tudi hitro zaznali, če boste o tem kar odkrito in nepričakovano povprašali svojega partnerja.